Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Psiholog: “Un text pentru tine, cel care visezi sa-ti intalnesti sufletul pereche”

Cateva sfaturi care trebuie urmate de cei care vor sa isi gaseasca sufletul pereche si sa fie fericiti …

A-l iubi pe celalalt inseamna a te iubi pe tine in primul rand

Pentru a fi cu cineva, trebuie sa te accepti pe tine insuti, cu toate caracteristicile si particularitatile sale. Invata: stima de sine inalta este cheia succesului oricarei fiinte umane. Chiar si in lumea animalelor. Cand paunul doreste sa o cucereasca pe femela, isi deschide penele, intr-un gest de auto-afirmare.

Este legea atractiei. Daca emanam iubire, atragem iubire. Daca emanam fericire, atragem zambete largi si rasete calde.

Iata, asadar, cateva sfaturi care trebuie urmate de cei care vor sa isi gaseasca sufletul pereche si sa fie fericiti:

1. Iubeste-te pe tine in primul rand.

2. Iubeste-i pe ceilalti cu aceeasi intensitate ca si pe tine.

3. Nu umbri iubirea de sine, prioritizand iubirea pentru ceilalti.

4. Faceti mai intai, apoi cereti si altora.

5. Nu folositi cuvinte derogatorii.

6. Nu ridica vocea.

7. Fii mereu calm, chiar si atunci cand simti ca nu mai rezisti.

8. Fii smerit sa recunoste-ti greselile, dar fii curajos sa lupti pentru drepturile tale.

9. Nu vizionati filme, seriale, depresive, despre razboi, teroare, stiri sangeroase etc. De tot ceea ce are o conotatie negativa, stati departe.

10. Taiati relatiile cu persoanele toxice . Nu dezbate, nu te confrunta, nu te certa. Doar ignora-le. Deoarece opusul iubirii este indiferenta, nu mania, acesta este amestecul dintre iubire si dezamagire. Indiferenta este neutra, defineste sfarsitul oricarei relatii, deoarece nu contureaza niciun sentiment.

1 1. Nu judecati daca nu vi se cere parerea. Nimeni nu este proprietarul adevarului. De fapt, nu exista adevar absolut, exista puncte de vedere divergente, care se modeleaza in functie de mediul in care ne desfasuram activitatea, cu bagajul emotional pe care il purtam, cu personajul pe care il construim.

12. Practicati empatia. Acesta este marele atu al tuturor fiintelor vii. Punandu-ne in pielea celorlalti, incercand sa le intelegem temerile si necazurile, suntem capabili sa intelegem atitudinile lor reactive. Atunci se intampla iertarea. Suntem capabili sa iertam doar atunci cand experimentam lumea celuilalt.

13. Spune intotdeauna adevarul. Fii sincer cu tine si cu celalalt, expune ceea ce te deranjeaza. Admiteti greseala. O relatie, pentru a avea succes, trebuie sa fie insumata pentru ambele persoane. Iar dialogul este esential pentru a ajusta diferentele. Si poate sa fie vesnica atata timp cat exista reciprocitate. Sa stiti sa va luati la revedere, cand nu mai exista sinergie. Viata merge inainte, este doar un ciclu care se inchide. Si totul este in regula. Astfel, respectul, admiratia si iubirea, acestea, da, vor fi vesnice.