Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Salata aperitiv „Lalele albe” – O reteta perfecta pentru mesele festive

Ouăle umplute pot fi transformate într-un excelent preparat festiv care vă vor surprinde într-un mod plăcut masa de sărbătoare.

INGREDIENTELE NECESARE:

– 7 ouă

– 1 pachet brănză topită (lăsat puțin la congelator)

– 4-5 căței de usturoi

– 2 linguri maioneză sau smântână

– ceapă și pătrunjel după gust

– piper negru măcinat

PREPARARE:

1. Ouăle se crestează, dar nu de tot.

2. Petalele de albuş obţinute se dau uşor la o parte, pentru a nu fi rupte, iar gălbenuşul se scoate cu o lingură şi se taie în bucăti.

3. Branza topita se scoate de la congelator si se dă pe o răzătoare mică şi apoi se pune în vasul cu gălbenuşuri. Se adaugă apoi usturoiul pisat şi maioneza. Se amestecă bine toate ingredientele până se obţine o pastă omogenă.

Reţineţi. Pentru aceia care nu au branza topita, umplutura se poate prepara doar cu maioneză şi usturoi.

4. Umplutura se condimentează cu piper negru şi se amestecă iar. Dacă consideraţi ca mai este nevoie de usturoi, mai adăugaţi.

5. Cu ajutorul unei linguriţe sau a unei pungi de plastic al cărui vârf să fie tăiat, puneţi compoziția într-un sprit pentru a umple ouăle.

În cazul în care o petală de albuş se rupe, după ce umpleţi oul, prin presare poate fi adăugată uşor aceasta lipindu-se de umplutură.

6. Aşezaţi fire de ceapă pe un platou, apoi puneţi ouăle, iar la final ornaţi pe margine cu pătrunjel.

În funcţie de gusturile şi preferinţele fiecăruia, umplutura poate diferi. Cel mai important este felul cum este servită!