Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Scrisoare de la un psiholog pentru cei care fac totul pentru altii: Renunta la toti cei care nu sunt pregatiti sa te iubeasca

Acesta este cel mai greu lucru pe care va trebui sa-l faci si cu siguranta cel mai important: nu mai oferi dragostea ta celor care nu sunt pregatiti sa te iubeasca.

Nu mai purta conversatii serioase cu oameni care nu vor sa se schimbe. Nu mai fi in preajma oamenilor carora nu le pasa de prezenta ta. Nu mai pune pe primul loc oamenii pentru care esti doar o optiune. Nu mai iubiti oamenii care nu sunt pregatiti sa va iubeasca.

Instinctul tau este sa faci tot ce poti pentru a castiga o buna reputatie, dar de fapt este nevoie de mult timp, energie si bun simt.

Cand sunteti pe deplin concentrat pe viata voastra, nu toata lumea va fi gata sa va intalneasca acolo.

Aceasta nu inseamna ca trebuie sa te schimbi. Aceasta inseamna ca trebuie sa nu mai iubesti oamenii care nu sunt pregatiti sa te iubeasca.

Daca sunteti abandonat, insultat, uitat sau nerespectat de oamenii cu care va petreceti cea mai mare parte a timpului, va faceti un serviciu renuntand sa va irositi energia si viata cu ei.

Adevarul este ca nu esti facut pentru toata lumea si toata lumea nu este facuta pentru tine. Acesta este ceea ce te face special atunci cand gasesti acei cativa oameni cu care incepe o prietenie sincera, dragoste sau relatie. Vei intelege cat de valoros este, pentru ca ai experimentat contrariul.

Dar cu cat incerci mai mult sa faci pe cineva sa te iubeasca atunci cand nu poate, cu atat mai mult iti indepartezi adevarata conexiune cu cineva. Si ea te asteapta. Exista peste un milion de oameni pe aceasta planeta care vi se vor potrivi mult mai mult.

… Dar cu cat ramai mai mult cu cei care te folosesc ca rezerva cu atat mai mult te privezi de ceea ce vrei cu adevarat.

Poate daca ai inceta sa fii in preajma lor, ti-ar placea mai putin.

Poate ca ar uita complet de tine.

Poate daca incetezi sa incerci, relatia se va termina.

Poate daca incetezi sa scrii, telefonul tau va ramane tacut cateva zile sau chiar saptamani.

Poate ca daca nu mai iubesti pe cineva, aceasta dragoste se va sfarsi.

Aceasta nu inseamna ca distrugi relatia. Aceasta inseamna ca singurul lucru care mentine relatia este energia pe care doar tu o pui in ea.

Aceasta nu este iubire. Acesta este atasament.

Cel mai valoros si important lucru din viata ta este energia ta. Nu timpul tau, care este limitat, ci energia ta. Orice i-ai da, atunci iti umple viata. La ce iti dai timpul iti determina existenta.

Cand va dati seama de acest lucru, veti incepe sa intelegeti de ce sunteti atat de ingrijorat atunci cand petreceti timp cu persoane nepotrivite, la serviciu sau in locuri care nu sunt pentru dvs.

Veti incepe sa va dati seama ca cel mai important lucru pe care il puteti face in viata voastra este sa va protejati energia mai mult decat orice altceva.

Fa din viata ta un loc sigur doar cu acei oameni carora le pasa cu adevarat de tine.

Nu trebuie sa salvati pe nimeni. Nu trebuie sa-i convingi ca trebuie salvati.

Nu ar trebui sa fii in preajma cuiva si sa-i oferi viata ta, incetul cu incetul, clipa de clipa, doar pentru ca ti-e mila de el, doar pentru ca „trebuie”, pentru ca de fapt ti-e frica sa nu te placa.

Trebuie sa intelegeti ca va creati propriul destin si ca acceptati dragostea pe care o considerati demna.

Decideti ca meritati o prietenie reala, relatii reale si dragoste reala cu oamenii care va iubesc.