Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Semnificatia zilei de 8 Martie – De ce daruim flori in aceasta zi. Mesajul pe care il transmite fiecare floare daruita

Marcarea Zilei internationale a femeii este o oportunitate pentru a sarbatori actele de curaj si determinare intreprinse de femei obisnuite, care au jucat un rol extraordinar in istoria propriilor tari si comunitatii.

Ziua internationala a femeii este celebrata in multe tari din intreaga lume. Este o zi in care femeile sunt recunoscute pentru realizarile lor fara a tine cont de diferentele nationale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

De ce daruim flori de 8 martie

Minunate, delicate si aducatoare de zambete, buchetele daruite sau primite de 8 martie ne trimit intr-o lume magica, in care primavara ne face sa ne bucaram de primele zile cu miros de iarba proaspata.

Lalelele

Buchetul clasic de lalele proaspete sunt un simbol al iubirii daca se opteaza pentru culoarea rosie, al respectului daca se va alege o nuanta de violet si de dragoste pura daca alegerea va fi buchetul de lalele albe. Daca lalelele sunt insotite si de o felicitare sau un mesaj inspirat, atunci si impresia pe care o vor face va fi una mult mai emotionanta. Lalele pot fi incluse si in aranjamente florale sau daruite in ghiveci pentru a putea fi plantate in gradina si astfel de a pastra momentul viu si anul urmator.

Freziile

Intr-o varietate de nuante, freziile sunt extrem de apreciate datorita delicatetii lor, dar si a parfumului inconfundabil. Aceste flori semnifica prietenia, increderea, dar si senzualitatea si dragostea plina de energie cu aer tineresc. Freziile pot constitui buchete cu adevarat inmiresmate si pot fi incluse de asemenea in multiple aranjamente florale in combinatie cu alte flori de sezon sugerand gingasie. Daruite impreuna cu o ciocolata sau o cutie cu praline sunt un cadou dulce, aromat si plin de culoare.

Lacramioarele

Buchetul de lacramioare semnificand puritatea, reinnoirea, norocul, dar si fericirea ocupa si anul acesta unul din primele locuri in topul florilor daruite de Ziua Femeii. Floarea nationala a Finlandei, floarea nuntii si a iubirii in traditiile celtice, lacrimile Maicii Domnului in legendele religioase, lacramioara este o floare reprezentativa a primaverii si cel mai adesea este daruit in buchetele delicate insotite de bijuterii sau vaze transparente la fel de gingase.

Narcisele galbene

Va amintiti legenda lui Narcis care, indragostindu-se de propria frumusete, moare inecat incercand sa isi imbratiseze propria reflexie din apa? Legendele ne spun ca narcisele au inflorit la moartea acestui personaj mitologic si semnifica iubirea de tip irational, dorinta si pasiunea arzatoare. Combinate cu lalele violet sau flori de liliac constituie aranjamente florale de o eleganta aparte si o optiune excelenta pentru un semn de apreciere de 8 martie.

Zambilele

Floare ce are la baza mitologia greaca, zambila mai este denumita si hiacint, purtand numele bunului prieten al zeului Apollo, Hyacinthus. In functie de culoare, zambilele au mai multe simboluri: albastre si mov – dragostea sincera, stabila; roz si rosiatice – iubirea juvenila, energica, cu aspecte copilaresti; galbene – iubire posesiva, gelozie; alba – sinceritate, inocenta, frumusete. Pot fi oferite atat in aranjamente inedite, cat si in ghivece, vase de sticla sau buchete clasice.

Garofitele

Alte flori de primavara extrem de parfumate, garofitele semnifica un „Te iubesc” spus fara cuvinte. Sunt un dar romantic si totodata unul plin de viata. Pentru un cadou deosebit, garofitele pot fi dispuse intr-un cos impletit in care se adauga si alte fire flori precum trandafirii, daca se doreste sublinierea mesajului de iubire sau freziile si ghioceii, daca se evidentiaza aspectul jucaus al relatiei sau pur si simplu veselia primaverii.