Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

 Sfaturi de la un renumit medic: “Nu astepta ajutor de la altii si nu te baza pe noroc”

Nikolai Amosov a fost unul din cei mai renumiti chirurgi din lume. Persoana sa este cunoscuta in intreaga lume datorita talentului sa medical.

Iata ce sfaturi a lasat oamenilor:

1.Nu face lucruri care nu-ti plac

Este stupid sa iti asumi responsabilitati noi, daca nici cu cele vechi nu te descurci. Nu spune “da” oportunităților care nu iti provoaca entuziasm, fortandu-te sa-ti distrugi graficul si sa-ti devalorizezi ambitiile.

Nu te transforma intr-un curier, de disponibilittea caruia se foloseste toata lumea. Cunoaste-ti valoarea! Altfel risti sa te regasesti intr-o pozitie in care nu ai fi vrut sa fii, de altfel, inconjurat de o companie pe care nu ai fi ales-o.

2.Nu te lua dupa parerea multimii

Inca mai renunti la propriile planuri pe motiv ca altcuiva nu plac? Nu este rezonabil sa te increzi mai mult in parerile straine decat in ale tale proprii, luandu-te dupa tot felul de critici.

Marea majoritate a celor care vor incerca sa va abata din drum, nu au facut nici un proiect semnificativ in viata. Creste, dezvolta-te, mergi inainte in pofida tuturor.

3.Nu prelua starile

Cei destepti nu vor permite oamenilor din jur sa le strice buna dispozitie si vor face diferenta dintre propriile emotii si cele induse. Fiecare om are propria experienta, propria drama de trait, pe care o imparte cu cei din jur.

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faci la fel, de rand cu toata lumea. Ai grija de propria ta fericire. Realitateaaltora este subiectiva si nu ar trebui sa va influenteze.

4. Nu astepta ajutor din afara

Daca ai pe cine te baza – e minunat. Dar nu pune pe umerii altora grija pentru viata ta. Nimeni nu-ti poate rezolva problemele cum trebuie, iar deseori pot face si mai rau.

Oamenii intelepti nu se tem de provocari grele. Chiar daca nu au experienta, isi dezvolta aptitudinea si se descurca. Frica de a gresi nu trebuie sa te tina pe loc. Renunta la “carje” si bazeaza-te pe propriile forte.

5. Nu te baza pe noroc

Un om intelept se bazeaza pe cunostintele si abilitatile sale, isi asculta glasul inimii si in mod sigur nu asteapta ca problemele sa se rezolve de la sine.

Este bine sa ai asteptari bune, dar trebuie sa si intreprinzi ceva ca acestea sa se adevereasca. Lipsa de actiune va duce inevitabil la esec.

6. Nu refuza investitiile

Daca ai posibilitatea sa investesti 100 de lei, ca dupa sa scoti 200, nu rata aceasta sansa! Fii cu un pas inainte – invata-te sa-ti distribui rezonabil finantele, nu doar tinandu-ti banii la ciorap, investeste-I in circuit.

Banii trebuie sa aduca alti bani, sa deschida noi orizonturi. Acest lucru nu trebuie sa devina un scop in sine, ci un instrument pentru a-ti atinge visele.

7. Elibereaza-te de trecut

Lacrimile trebuiesc varsate, supararile spuse. Emotiile negative trebuiesc lasate sa plece, odata ce ai trecut prin ele.

Oamenii puternici pun punctele pe I imediat, fara a permite stresului sa se acumuleze cu anii. Ia-ti momentele pentru a fi slab, dar dupa – imbarbateaza-te si mergi mai departe.

Nu iti focusa energia interioara prin a trai cu trecutul, ca sa nu te lipsesti de viitor.