Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Sfaturi de viata de la marele Brancusi, pe care e bine sa le citesti

Constantin Brancusi se naste la 19 februarie 1876, in Hobita, un mic sat din comuna Pestisani, judetul Gorj, la poalele Carpatilor.

Este al cincilea copil al Mariei si al lui Radu Nicolae Brancusi. Cu toate ca provenea dintr-o familie de tarani instarita, Brancusi duce o viata modesta, insa una din care avea sa-si culeaga reperele care-i vor ghida viziunea artistica tarzie

A avut un vis: să ajungă cineva, să devină celebru, să se audă de el în toată lumea. Și a reușit, chiar dacă de multe ori s-a ținut de garduri ca să nu cadă. De foame… De boală…

UN BUCHET DE SFATURI DESPRE VIAȚĂ ALE LUI CONSTANTIN BRÂNCUȘI LE GĂSIȚI ÎN RÂNDURILE DE MAI JOS…

“Eu mi-am iubit și nu mi-am părăsit nici o clipă strămoșii și filosofia lor milenară, a naturalitții. Nu sunt oare străbunii stâlpii destinului nostru? Sunt eu mai înțelept cu ceva decât tatăl meu, Nicolae Brâncuși, sau era Venizelos mai înțelept decât Platon?”.

“Țăranii români știu de la mic și până la mare ceea ce este bine și ceea ce este rău. Tablele lor de valori sunt cuprinse în proverbele, în datinile și în doctrina străbunilor – precum și în filosofia naturalității”.

“Se poate că poezia pură este o rugăciune, însă eu știu că rugăciunea bătrânilor notri olteni era o formă a meditației – adică o… tehnică filosofică”.

“Împăcarea de sine se sălășluiește în sufletul tău, atunci când te vezi ca o verigă din lanțul nesfârșit al înaintașilor și când nu calci nici măcar cu o iotă prescripțiile naturalității eterne”.

“Ne regăsim cu toții la sfârșitul unei mari epoci și este necesar să ne reîntoarcem la începutul tuturor lucrurilor, pentru a regăsi ceea ce s-a pierdut”.

“Ceea ce fac eu astăzi, mi-a fost dat ca să fac! Căci am venit pe lume cu o menire!”

“De câte ori am început o lucrare, eu am avut sentimentul că un absolut se exprimă prin mine – și atunci nu mai contam ca individualitate, într-atât eram de transfigurat și de contopit cu Totul universal. Aceasta ar trebui să fie relația fiecărui artist față de Lume”.