Categories: Sfaturi

Sfaturi importante de la Sigmund Freud care te vor indruma pe calea cea buna

Va oferim cateva sfaturi de la Sigmund Freud, parintele psiho-analizei, care va vor indruma pe calea cea buna, va vor ajuta sa eliminati senzatia de anxietate si sa va intelegeti mai bine.

Misterul sufletului uman se afla in dramele psihice ale copilariei. Du-te la capatul acestor drame si vindecarea va veni.

O persoana se recupereaza prin “daruire libera” .

Singura persoana cu care trebuie sa te compari esti tu in trecut.

Nu va opriti sa cautati forta si increderea in afara, dar ar trebui sa o cautati si in interiorul vostru. Acolo a fost intotdeauna.

Fara indoiala, problema anxietatii este punctul nodal al multor probleme critice; rezolvarea puzzle-ului de anxietate va arunca o inundatie de lumina asupra intregii vieti mentale a omului

Nevroza este incapacitatea de a tolera incertitudinea.

Intr-o relatie de dragoste, nu va puteti acuza reciproc, deoarece acest lucru poate duce numai la instrainare. Daca exista dificultati, ele trebuie depasite.

Din pacate, emotiile reprimate nu mor. Au fost aduse la tacere. Si ele continua sa influenteze persoana din interior.

Nimic nu se intampla din intamplare, totul are o cauza fundamentala.

Intr-un sens, ceea ce noi numim fericire se intampla ca rezultat al satisfacerea nevoilor de lunga durata.

O persoana care a fost un favorit indiscutabil al mamei sale, pe tot parcursul vietii, aduce un sentiment de castigator si incredere in noroc, care adesea duc la un adevarat succes.

Visul nu se ocupa niciodata de lucrurile mici; nu permitem ca nesemnificativul sa ne deranjeze intr-un vis. In exterior, visurile nevinovate nu sunt inofensive daca stim sa le interpretam.

Publicitate

Depresia este o teama inghetata.

Cat de indraznet si de auto-asigurat este cel care castiga convingerea ca este iubit.

Oamenii gasesc realitatea nesatisfacatoare si, prin urmare, traiesc intr-o lume fantastica, imaginandu-si implinirea dorintelor lor.

O personalitate puternica transpune aceste dorinte in realitate. O personalitate slaba inca traieste in aceasta lume a fanteziilor si sunt transformate in simptomele diferitelor boli.

A fi complet cinstit cu tine este un exercitiu bun.

Numai realizarea unui vis din copilarie poate aduce fericire.

Un om inteligent niciodata nu dezvaluie despre el doua lucruri:

1. Oamenii compara succesul vostru cu al lor, si daca succesul vostru este mai mare, oamenii se simt mai inferiori.

Atunci cand altii fac comparatii intre reusitele lor si ale voastre, pot simti un sentiment de inferioritate in fata succeselor voastre. Este esential sa va simtiti mandri de realizarile voastre si sa le impartasiti, dar cu prudenta, pentru a evita sa pareti aroganti si sa nu starniti invidie sau gelozie. Fiti selectivi in a cui prezenta discutati despre veniturile voastre, proprietatile dobandite, victoriile sau avansarile in cariera, deoarece nu toata lumea va sarbatori succesul vostru. Cei mai multi vor fi invidiosi si vor remarca doar succesele, fara sa aprecieze efortul depus pentru a ajunge acolo. Persoanele inteligente inteleg ca partajarea victoriilor poate crea, involuntar, tensiuni sau ostilitate in randul prietenilor si cunostintelor.

Acelasi principiu se aplica si atunci cand discutati despre dificultatile si problemele vietii. Daca puneti accent constant pe voi si viata voastra intr-un context negativ, veti atrage in curand “vampiri energetici” care se hranesc cu nefericirea altora.

2. Daca doriti sa va distrugeti propriile planuri, spuneti-le tuturor despre ele.

Daca doriti sa evitati esecul propriilor planuri, nu le dezvaluiti tuturor. Ati putea fi familiarizati cu situatia si, cel mai probabil, v-ati confruntat macar o data cu ea. Spuneti oamenilor despre planurile voastre, le detaliati cu entuziasm, si apoi totul se prabuseste brusc.

Sigmund Freud credea ca problema nu sta in influenta altor oameni, ci in noi insine: “Atunci cand impartasiti planurile voastre cu altii, primiti o aprobare care se compara cu realizarile lor.” Motivatia, pasiunea si interesul se estompeaza in creier. Discutiile despre planuri epuizeaza deja motivatia si astfel se pierde interesul pentru a le pune in aplicare (creierul nostru se comporta ca si cum am fi deja realizat acele lucruri). Ar fi intelept sa pastrati majoritatea planurilor pentru voi si sa nu le impartasiti cu voce tare.

Pe parcursul calatoriei catre dezvoltare personala si profesionala, oamenii inteligenti inteleg importanta comunicarii cu atentie. Ei inteleg ca exista anumite subiecte, cum ar fi obiectivele lor si planurile nerealizate, care necesita o abordare delicata.

Publicitate

Recent Posts

Ce-si doresc, de fapt, barbatii? 10 dorinte secrete pe care nu le dezvaluie partenerelor. Atentie la nr. 10

Un cuplu solid nu apare spontan; are nevoie de timp, incredere si sinceritate. Chiar si in momentele dificile, relatia poate… Read More

6 luni ago

9 Health Side Effects Of Overconsuming Sugar

1. Muscle pain Our bodies warn us about any inflammation happening on the inside. Overconsuming sugar makes our immune cells… Read More

9 luni ago

De ce ne “doare”, de fapt, sufletul

Durerea sufletului, adesea numita si durere emotionala sau suferinta psihologica, este o experienta profunda si subiectiva care poate afecta in… Read More

1 an ago

10 lectii de viata de la un batran de 90 de ani: “Traieste fara regrete”

Aceste invataminte de la un batran intelept de 90 de ani pot sa ne inspire sa apreciem viata si sa… Read More

1 an ago
Publicitate

Povestea oualor rosii. O legenda ce-ti va tulbura sufletul

Se spune ca in vremea cand Iisus era rastignit pe cruce, si suferea pentru pacatele noastre, in Cetatea Ierusalim a… Read More

2 ani ago

Cum trecem pe langa fericirea noastra: o pilda inteleapta

Un negustor si-a trimis fiul la cel mai mare intelept pentru a afla secretul fericirii. Timp de patruzeci de zile,… Read More

2 ani ago