Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Sfaturi intelepte de la Mahatma Gandhi pe care ar trebui sa le urmam

Nu este nevoie sa-l prezentam pe Mahatma Gandhi prea mult. In India numele lui este venerat si rostit precum cel al sfintilor. Toata planeta cunoaste omul care a adus Indiei independenta de Imperiul Britanic in 1947.

Astazi va amintim cateva sfaturi despre cum putem schimba lumea din jurul nostru.

1. Schimbati-va pe voi insiva

„Daca vrei sa schimbi lumea, devino tu acel care o face. „

Atunci cand va schimbati gandurile, vi se vor schimba si sentimentele, si faptele pe care le faceti.

Datorita acesui lucru lumea din jurul vostru se va schimba, si nu numai pentru ca o sa incepeti sa percepeti lumea prin perspectiva unor alte ganduri si emotii, ci si pentru ca schimbarile care vor avea loc in interiorul vostru va vor permite sa actionati diferit.

2. Preluati controlul asupra voasta

„Fara permisiunea mea, nimic nu ma poate afecta.”

Cum si ce simtiti intotdeauna va depinde numai de dv-stra. Pot exista anumite tipare de comportament in diverse situatii, dar in majoritatea cazurilor puteti alege singur ce sa ganditi despre fiecare situatie in parte.

Este posibil ca acest lucru sa nu se intample deodata sau sa nu se intample intotdeauna, dar obiceiul se va face simtit cu timpul.

Putin cate putin o sa realizati ca nimeni din exterior nu are puterea de a va controla sentimentele si astfel o sa puteti aplica aceasta noua metoda de gandire zi de zi.

3. Iertati si uitati

„Slabul nu iarta niciodata. Iertarea e semnul celui puternic. „

„Principiul “ochi pentru ochi” va orbi lumea.”

Nu poti invinge raul cu rau. La fel cum am mentionat mai sus, intotdeauna poti alege ce atitudine sa ai fata de cele ce va inconjoara.

Atunci cand veti incepe din ce in ce mai mult sa apelati la acest nou mod de a gandi, o sa puteti sa va schimbati atitudinea in una mai sanatoasa si utila pt dv-stra si cei din jur.

Daca nu ierti, permiti trecutului si altor oameni sa-ti controleze ce simti. Iertand, va eliberati de aceste legaturi si o sa va puteti concentra mai departe asupra altor lucruri.