Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Sorici in saramura cu usturoi: O delicatesă ce se topește în gură

Ți se topește în gură.Iată cum se prepară această delicatesă

Se pregăteşte şoriciul, se spală, se curăță de păr. Se taie fâşii apoi, cu dimensiunile dorite. Se rulează, eventual se leagă cu aţă şi se aşează în borcane de 800 grame

Se pregăteşte saramură din apă, sare şi usturoi.

La 1 litru de apă, se pun 40 grame de sare. Se lasă la frigider 3-4 zile, timp în care are timp să se frăgezească. Dacă este tare şi este nevoie, se poate fierbe înainte de a se pune în saramură.

Poate ai timp sa faci si SLĂNINA ÎN SARAMURĂ!

Cu toate că slănina de porc este un aliment plin de grăsime, consumată în cantităţi mici, aceasta este foarte benefică pentru organismul nostru.

Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.

Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile. Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios.

INGREDIENTE: 500 g de slănină proaspătă, 1.5 I de apă, 200 g de sare, 3 frunze de dafin, 13 boabe de piper negru, 3 căţei de usturoi, 5 g de piper roşu măcinat.

MOD DE PREPARARE:

Puneţi apa la foc, aduceţi-o la fierbere, presăraţi sarea, boabele de piper negru şi frunzele de dafin. Fierbeţi amestecul timp de 3 minute.

Puneţi slănina într-un vas mare sau caserolâ, turnaţi deasupra saramura fierbinte, acoperiţi slănina cu o farfurie şi puneţi deasupra o greutate (o sticlă cu apă).

Saramura trebuie să acopere slănina complet.

Lăsaţi slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.

După 3 zile scoateţi slănina din saramură şi frecaţi-o cu usturoi mărunţit.