Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Totul in aceasta viata vine si pleaca: Libertatea inseamna sa nu mai ai nimic de pierdut

De-a lungul vietii, fiecare dintre noi formeaza multe atasamente la o varietate de lucruri. Multi sunt atat de atasati de lumea fizica incat devin sclavi ai anumitor lucruri.

Detasarea este o stare de libertate deplina a unei persoane de tot ceea ce vede sau aude, de toate lucrurile pe care le poseda. Practica detasarii ne ofera putere asupra emotiilor si sentimentelor in raport cu oameni si obiecte care ne sunt dragi.

De ce este atat de important daca suntem atasati de ceva sau nu? Raspunsul este simplu: daca nu exercitam prudenta, dependenta care vine in momentul schimbarii, poate duce la tragedie sau ne poate rupe inima.

ATASAMENTUL ESTE CAUZA PRINCIPALA A SUFERINTEI NOASTRE. DETASAREA SANATOASA ESTE CEA MAI INALTA FORMA DE AUTOCONTROL.

Primul si cel mai important pas pentru fiecare persoana care vrea sa introduca ostilitatea in viata sa este ca trebuie sa realizeze: toate fenomenele lumii fizice nu sunt permanente, ci temporare.

Dupa ce va dati seama de atasamentul dvs. cu cineva sau ceva, trebuie sa va intrebati: De ce vreau cu adevarat acest lucru? Ce beneficiu pot obtine din acest lucru? Cum ma ajuta posedarea acestui lucru sa obtin mai multe cunostinte si libertate?

Raspundeti la aceste intrebari de mai multe ori si atunci veti intelege ca toate lucrurile dorite pe termen lung sunt complet inutile, ci chiar contribuie la inrobirea noastra.

Uneori ne dam seama ca ceea ce ne dorim este doar o alta jucarie pentru o scurta liniste a mintii noastre.

Poate dura un timp pentru a atinge o stare mentala de detasare. Dar deja in primele etape ale practicii, incepem sa simtim cum constiinta noastra este confiscata de un sentiment de pace si libertate.

De ce trebuie sa faceti urmatoarele lucruri in mod consecvent:

1. Intrebati-va ce beneficii permanente puteti obtine daca dorinta dvs. s-ar realiza.

2. Scapa de atasamentul tau fata de bani, face donatii sau oferiti asistenta financiara unei persoane care are nevoie.

3. Deveniti cel mai bun prieten. Stima de sine trebuie sa vina din interior, nu din afara. Prin urmare, ar trebui sa incetati sa va faceti griji pentru parerile altora.

4. Nu cautati siguranta in oameni sau lucruri.

5. Scapa de pofta de divertisment.

6. Scapa de nevoia ta de a domina sau de a-i influenta pe ceilalti.

7. Nu mai trai din iluzii, nu deveni prea atasat de bunurile tale sau chiar de sperantele si visele tale.

8. Intelegeti ca totul in aceasta viata vine si pleaca in mod natural. Acest lucru este inevitabil.