Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Urmeaza aceste 6 sfaturi simple pentru a-ti vindeca ranile sufletului

Din pacate, suntem blocati intr-o lume care oscileaza constant intre crize si conflicte. De aceea, vindecarea de sine ar trebui sa fie unul dintre primele elemente de pe lista prioritatilor fiecarei persoane, deoarece acesta este singurul mod in care suntem capabili sa rezistam negativitatii externe.

Dar vindecarea de sine este imposibila fara adevarata cunoastere de sine. Este important sa vedem si sa recunoastem existenta haosului emotional dezlantuit in sufletele noastre. Vindecarea incepe cu recunoasterea a ceea ce te cufunda in acest haos. Nu ne putem vindeca cu adevarat pana nu ajungem la radacina problemei.

Odata ce o acceptam si o recunoastem, devine mult mai usor sa ne ocupam de ea – o clasificam, invatam din ea, o eliberam si, in cele din urma, o lasam in trecut …

1. Vindeca-te cu iubirea de sine

Da, ideea ca ar trebui sa te iubesti si sa ai grija de tine poate parea egoism, dar, de fapt, ne invata calitati umane atat de importante precum bunatatea, pacea interioara si iubirea (nu numai pentru tine, ci si pentru ceilalti si pentru lumea din jur). Suntem capabili sa vindecam lumea numai dupa ce ascultam povestile necunoscute ale sufletului nostru si vindecam ranile din propria noastra inima sangeranda.

Pe masura ce ne vindecam pe noi insine, suntem eliberati nu numai de povara emotionala a acestei vieti, ci si de toata negativitatea si suferinta pe care vietile trecute ni le-au pus. Iar sufletul nostru reinnoit si vindecat va lumina intreaga lume inconjuratoare.

2. Cautati-va propriul mod de a calma sufletul

Fiecare persoana este unica si inimitabila. Acesta este motivul pentru care nu exista o metoda standard pentru toata lumea. Fiecare dintre noi va trebui sa-si aleaga propria „cheie” a sufletului nostru – sau chiar mai multe. Nu cautati un raspuns universal, pentru ca pur si simplu nu exista.

Concentrati-va pe gasirea de modalitati de a gasi linistea si relaxarea potrivite pentru dvs. Da, meditatia ajuta o multime de oameni in asta – multi, dar nu toti. Arta i-a ajutat pe altii sa-si gaseasca linistea sufleteasca, iar unirea cu natura i-a ajutat pe ceilalti. Ar trebui sa te straduiesti sa gasesti liniste sufleteasca in ceea ce faci. Si daca functioneaza, inseamna ca faci totul bine. Gaseste-ti propriul loc de liniste sufleteasca, un loc in care poti arunca masca si sa fii tu insuti.

3. Lasa-ti durerea

Negativitatea emotionala adanc inglobata in suflet si durere, precum acidul, incet-incet mananca „eu-ul” nostru. Desi, in majoritatea cazurilor, aceasta negativitate nu este vizibila cu ochiul liber, adesea se manifesta inca din exterior – sub forma de fobii, furie si durere mentala. Dar, paradoxal, in ciuda suferintelor pe care ni le provoaca toate acestea, rareori incercam sa intelegem motivele a ceea ce se intampla.

Trebuie sa ne confruntam cu frica si durerea, trebuie sa o lasam sa treaca prin noi pentru a ne elibera de ea. In loc sa inchizi de frica si durere, elibereaza-le. Cand si-au facut drumul, vei descoperi ca trupul, mintea si sufletul tau sunt complet curatate de ele.

4. Puneti-va durerea pe hartie

Scrierea de mana poate fi terapeutica. Odata pus diagnosticul, medicii noteaza intotdeauna simptomele cu mana si ar trebui sa le urmam exemplul. Transferand durerea si negativitatea pe hartie, o impiedicam sa se manifeste in alte domenii ale vietii noastre, precum si sa creasca.

Mai mult, nu este necesar sa facem acest lucru sub forma de text – putem exprima ceea ce se intampla in noi sub forma de desene, cantece si chiar dans. Intruchipand sentimentele intr-o forma materiala, se pare ca le materializam, facandu-le mai concrete. Acest lucru ne permite sa ne intelegem mai bine durerea si sa o facem mai repede.

5. Lasa-te sa fii vindecat

Pe masura ce constientizam exact care este sursa durerii noastre, intelegem din ce in ce mai exact cum o putem vindeca. Unii oameni au nevoie de liniste si singuratate pentru asta. Unii – in caldura umana si comunicarea cu prietenii si rudele.

Cu toate acestea, oamenii incearca adesea sa ia calea care duce la vindecarea bolii lor fara o intelegere clara a diagnosticului. In timp ce sfaturile familiei si ale profesionistilor pot fi de ajutor, noi insine stim cel mai bine ce trebuie sa vindecam. Cel mai bun mod de a te elibera de captivitate este sa devii pe deplin constient de durere si sa alegi o cale care te va indeparta de ea.

6. Vindeca lumea

Vindecarea intregii lumi este o consecinta naturala si logica a autovindecarii noastre. Cu cat ne apropiem de sfarsitul acestui proces, cu atat devine mai evident pentru cei din jurul nostru – prin dispozitia si comportamentul nostru. Pe masura ce ne vindecam, nu mai judecam pe altii prea aspru si, in schimb, incepem sa ne oferim voluntari pentru a-i sustine si a-i ajuta. Ne dam seama ca o lume pasnica si armonioasa este mult mai importanta decat ceva care ne priveste exclusiv.

Asadar, incepeti procesul de vindecare si, pe masura ce va indreptati spre el, ajutati-va nu numai pe voi insiva, ci si pe cei din jur. Acest lucru este interconectat – cu cat esti mai fericit, cu atat este mai fericita lumea din jurul tau.