Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Zece greseli care iti ruineaza relatia

Statisticile arata ca numarul divorturilor si despartirilor este mult mai mai mare decat numarul relatiilor care reusesc sa reziste pana la final.

Tinerii din ziua de astazi se tin departe de orice relatie complicata in mare din cauza diferentelor de opinie si din cauza faptului ca niciunul dintre parteneri nu mai este dispus sa faca anumite compromisuri.

In acest articol va prezentam un top 10 al celor mai frecvente greseli facute in relatii pe care ar trebui sa incercati pe cat posibil sa le evitati.

1. Sa te astepti ca partenerul tau sa se schimbe pentru tine. Nimeni nu este perfect, iar daca tu te astepti ca partenerul tau sa se schimbe dupa dorintele si preferintele tale, afla ca este o atitudine gresita. Este foarte posibil ca anumite schimbari comportamentale sa aiba loc de ambele parti, insa nu te astepta sa fie exact cum vrei tu si invatati sa va acceptati unul pe celalalt asa cum sunteti, cu bune si rele.

2. Dorinta de a avea intotdeauna ultimul cuvant. In general, oamenii au discutii in contradictoriu si fiecare incearca sa-si impuna punctul de vedere. In loc sa iti faci partenerul sa inteleaga ca tu ai dreptate, mai bine ai gasi o solutie care sa rezolve problema si care sa convina amandurora.

3. Permiteti unei a treia persoana sa intervina. Fie ca este vorba de cineva apropiat din familie sau un prieten drag, este o mare greseala. Nimeni nu stie mai bine decat voi ceea ce se intampla in relatia voastra si, de cele mai multe ori, cand o a treia persoana intervine, lucrurile devin si mai complicate.

4. Neglijarea nevoilor emotionale si fizice ale partenerului. Daca unul dintre voi incepe sa neglijeze nevoiele emotionale si fizice ale celuilalt, este foarte posibil ca si acesta, la randu-i, sa faca acelasi lucru, iar asta este calea sigura catre destramarea relatiei.

5. Tineti ura si ranchiuna. Indiferent de motivele pentru care va certati, indata ce cearta sau discutiile in contradictoriu au luat sfarsit, incetati sa mai purtati ranchiuna caci nu va face bine nici voua nici celorlalti.

6. Nerespectarea diferentelor. Nu exista persoane identice pe lumea aceasta si este perfect normal sa existe diferente intre voi. Daca vreti ca relatia sa dureze, este extrem de important sa va acceptati unul altuia aceste diferente.

7. Sa nu va recunoasteti vina. Oamenii evita, in general, sa-si recunoasca vina sau sa-si asume responsabilitatea unei greseli din cauza propriului ego. Nu lasati ego-ul sa va distruga relatia. Recunoasteti atunci cand gresiti, cereti-va scuze chiar si atunci cand nu este vina voastra. O abordare deschisa si pozitiva aplaneaza orice fel de conflict si situatie tensionata.

8. Lipsa comunicarii. Comunicarea este esentiala in orice tip de relatie, inclusiv intr-o relatie amoroasa. Invatati sa va vorbiti si sa ca comunicati daca vreti cu adevarat ca relatia sa reziste.

9. Diferentele de opinie. Poate unul dintre parteneri vrea sa formeze mai repede o familie in timp ce celalalt doreste sa se mai bucure putin de libertate. Nu luati decizii pripite, nu va grabiti sa trageti concluzii si analizati intotdeauna bine situatia. Este normal sa existe diferente de opinie.

10. Nu va dedicati timp relatiei. Relatia voastra trebuie sa fie prioritara si trebuie sa-i acordati timp daca doriti sa functioneze.