Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Zece lucruri pe care oamenii puternici nu le fac

Ii admiram si invidiem deopotriva pe cei care reusesc sa treaca cu bine peste provocarile vietii. Ei sunt acei oameni puternici care rezista cu succes in fata greutatilor presarate de destin in calea lor. Este imposibil, asadar, sa nu ne intrebam ce mentalitate si obiceiuri au ei.

Tu te afli printre oamenii puternici din punct de vedere emotional? Iata ce lucruri ii deosebesc de ceilalti!

Oamenii puternici NU…

1. …renunta atunci cand situatia se complica. Indiferent de obstacolele pe care le intalnesc in calea lor, nu se lasa cu una, cu doua, ci rezista in continuare. Ei nu abandoneaza drumul doar pentru ca a devenit mai dificil de parcurs. Dimpotriva, parca atunci se simt mai motivati sa mearga inainte.

2. …ii invidiaza pe altii. Ei considera ca nu are sens sa isi piarda timpul si energia fiind gelosi pe succesul altora. Prefera sa se concentreze pe abilitatile si talentele lor, astfel incat sa reuseasca si ei in viata.

3. …ii invinuiesc pe ceilalti pentru problemele lor. Faptul ca arunci vina pe familie, pe prieteni, iubit ori superiori nu este deloc un obicei productiv, iar oamenii puternici stiu acest lucru foarte bine. Ei isi asuma responsabilitatile si vina pentru problemele lor.

4. …repeta greselile facute. Orice persoana greseste in viata, insa important este sa invete din ceea ce a facut si sa evite pe viitor sa mearga pe acelasi drum. Persoanele puternice din punct de vedere mental reusesc sa treaca mai departe cu lectia invatata.

5. …traiesc in trecut. Nu este usor sa depasesti anumite momente din trecut, insa un om puternic va face tot ce ii sta in putinta pentru a separa acea parte a vietii de prezent si viitor.

Este important sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut ACUM, nu sa te lasi macinata de remuscari pentru ce ai fi putut sa faci si nu ai facut. Faptul este consumat, asa ca nu mai are sens sa te chinui in continuare.

6. …se tem sa isi asume riscuri. Vrei schimbari in viata, dar nu parasesti zona de confort? Atunci nimic din ceea ce iti doresti nu se va indeplini prea curand.

Bineinteles, riscurile asumate nu trebuie sa fie unele nebunesti, cel putin nu atunci cand sunt prea multe lucruri importante in joc, ci unele calculate. Lista avantaje-dezavantaje este extrem de utila in acest caz.

7. …traiesc pentru a le face altora pe plac. Faptul ca renunti deseori la ceea ce iti place pentru a-i multumi pe cei din jur nu este benefic pentru viitorul tau. Persoanele puternice pe plan emotional stiu sa refuze si sa isi exprime opiniile.

8. …se lasa doborati de schimbari. Lumea trece printr-un proces continuu de schimbare, insa doar cei puternici reusesc sa reziste si sa ramana in top. Daca vrei sa te numeri printre ei, trebuie sa fii mereu la curent cu tot ceea ce se intampla in jurul tau.

9. …sunt usor de influentat. Ei nu gandesc si fac anumite lucruri doar pentru ca altii merg pe anumite principii, ci reactioneaza. Filtreaza informatiile primite si reactioneaza atunci cand li se impune ceva.

10. …dramatizeaza o situatie. Atunci cand o persoana se gandeste doar la efectele unei posibile nenorociri, pierde din vedere oportunitatile care pot sa apara. Oamenii puternici se concentreaza mai mult pe sansele pe care le au decat pe ceea ce s-ar putea intampla daca nu reusesc sa rezolve problema.

Oamenii puternici mental stiu sa spuna NU tuturor lucrurilor care ii trag in jos in viata. Daca nu te numeri deja printre ei, afla ca poti sa devii unul. Invata zi de zi sa fii o persoana mai puternica si mai curajoasa.