Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Zece reguli ale Mamelor evreice care transforma copiii evrei in genii

Multe mame viseaza la un copil genial. Dar, in pofida tuturor sfaturilor si a trucurilor privind educatia copiilor, nu exista o carte de reguli cu privire la modul de a creste unul.

Mamele evreice, pe de alta parte, nu trebuie sa recurga la articole de psihologie si la forumuri pentru parinti, iar copiii lor se dovedesc de multe ori a fi geniali. Am decis sa le invatam secretul si am descoperit cateva reguli importante.

10. Independenta recompensata

In familiile obisnuite, parintii sunt convinsi ca pot reusi in viata copiii lor daca vor crede ca pot face orice. Dar in familiile evreiesti, parintii considera ca este mai important ca ei sa creada ca pot face ceva singuri.

In cafenelele israeliene, este obisnuit sa vezi un copil de un an care mananca singur o friptura. Acest lucru se datoreaza faptului ca au voie sa faca orice pe cont propriu de indata ce sunt capabili fizic sa faca acest lucru.

9. Totul este dificil inainte de a fi usor

Pentru a deveni independenti, eforturile copiilor trebuie sa fie recunoscute si pretuite. Daca un copil a inceput o noua pasiune, la orice varsta, parintii ar trebui sa il sustina si sa il incurajeze.

Daca ceva nu merge bine, rudele mai in varsta ar spune „Kol haschalot kashot”, adica „Toate inceputurile sunt dificile”.

8. Increderea este cea mai buna recompensa

Deci, cum sa rasplatim aceste eforturi? Nu cu bomboane, asta e sigur. In familiile evreiesti, un copil este rasplatit cu incredere. Daca i se incredinteaza pe deplin o sarcina de unul singur, copilul vede asta ca un semn ca face o treaba buna.

7. Aparentele nu sunt totul

Daca o mama europeana ar vedea cum arata copiii evrei in timp ce fac o plimbare afara, s-ar speria. Ei sunt adesea acoperiti cu noroi, au degetele lipicioase, genunchii prafuiti si nasturi care lipsesc.

Adevarul este ca pastrarea copilului curat si ingrijit la exterior necesita prea mult efort si timp atat de la parinte, cat si de la copil.

Parintii evrei considera ca este inutil pentru cresterea si dezvoltarea personala a copilului sa pastreze intotdeauna hainele curate. Copiilor nu le pasa deloc cum arata.

6. Acceptarea dezordinii

Copiii evrei sunt adesea inconjurati de haos care nu ii deranjeaza pe parinti. Ei inteleg: copiii sunt dezordonati, trantesc lucruri, darama totul in jurul lor.

De aceea, in loc sa le atraga atentia copiilor cu privire la camerele lor dezordonate, ei le permit sa traiasca oricum considera ca sunt confortabili, explicandu-le de ce este utila ordinea in timp.

5. Toata energie se diminueaza in timp

Alti parinti se pot simti epuizati doar uitandu-se la modul in care se comporta copiii evrei. Ei petrec toata ziua alergand si nimeni nu le spune: „Nu urca acolo!” „Nu atinge asta!” sau „Calmeaza-te!”

Parintii unor astfel de copii energici considera ca este important ca ei sa se manifeste atunci cand sunt tineri. Astfel, ca adulti, vor fi mai increzatori si mai persistenti in toate eforturile lor.

4. Libertate inteleapta

Intr-adevar, copiilor evrei le sunt permise multe lucruri. Chiar si inca un desen pe tapet este vazut ca un semn ca un copil are potentialul artistic al unui mare pictor.

Cu toate acestea, exista o linie pe care chiar si un copil evreu nu poate sa o treaca: nerespectarea familiei. Poate e nevoie doar de o privire mai serioasa daca vopseste pisica, dar cand insulta un parinte copilul va primi o pedeapsa mult mai aspra.

3. Tata este liderul si mama la fel

Respectul fata de parinti este invatat de la o varsta frageda. Fiecare copil din familie stie ca parintii lui sunt sefii si tot ceea ce face este mai putin important.

De aceea, copiii nu depind niciodata de parintii lor sa faca sau sa obtina ceva pentru sine, ci in schimb incearca sa realizeze lucrurile cu propriile puteri.

2. Controlul de sine al copilului exista

In familiile evreiesti, nu se poate pedepsi un copil, luandu-i ceva. In schimb, exista mai multe reguli, acordand un anumit beneficiu pentru o actiune corecta.

Prin urmare, copilul nu se gandeste doar in termeni de restrictii si pedepse, dar invata sa-si corecteze comportamentul pentru binele sau.

Nu teama de a fi pedepsit opreste un baiat evreu sa nu verse parfumul mamei sale pe pudelul vecinului: stie ca in loc sa cumpere maine un parfum nou, mama lui ar putea cumpara mancare in schimb.

1. Nimic nu ramane neobservat

Psihologii moderni te sfatuiesc sa nu-l lauzi pe copilul tau pentru orice lucrusor, stimuland astfel dezvoltarea lui.

Parintii evrei sunt totusi convinsi ca orice realizare trebuie sa fie rasplatita.

Chiar daca un copil al unei mame evreiesti ii aduce un servetel cu mici desene peste tot, va gasi un model si il va prezenta cu mandrie ca o pictura pentru restul familiei.