Categories: Sfaturi

Aici este teoria fericirii lui Albert Einstein. El a dat-o unui băiat in loc de bani, promițând că într-o zi va fi foarte scumpă. Și avea dreptate!

Când vine vorba de geniile excentrice, Albert Einstein este imediat amintit. Această minte incredibilă a împărtășit lumii nu numai cunoașterea, ci și înțelepciunea care a fost păstrată datorită scrisorilor sale.

Einstein a intrat în ​​istorie, când în 1915 a publicat Teoria generală a relativității. Teoriile sale au creat baza pe care au fost în cele din urmă construite noțiunile de spațiu și timp. El continuă să influențeze lumea științei si în prezent.

Șapte ani mai târziu, la o papetărie a hotelului Imperial din Tokyo, Einstein a scris o altă teorie care nu are nimic de-a face cu știința. În schimb, el va împărtăși adevărata rețetă pentru fericire. Acest mic mesaj, dar important, nu a fost scris pentru politician sau directorul executiv al companiei.

Einstein a dat nota baiatului-mesager în loc de bani, promițând că într-o zi va fi foarte scumpă. Și avea dreptate!

ceastă notă scrisă de mână, cunoscută sub numele de Teoria fericirii lui Einstein, a fost vândută pe 24 octombrie 2017 pentru suma incredibila de $ 1,56 milioane de euro la o licitație din Ierusalim. Și a fost doar una dintre cele două note scrise de Albert Einstein în același notebook al hotelului.

Cuvintele lui Einstein erau simple: “O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât dorința de succes, însoțită de o anxietate constantă”.

Publicitate

Prea des, asociem fericirea cu bogăția materială, dar adevărul este mult mai simplu. În schimb, trebuie să scăpăm de așteptările ridicate, de iluzii și de stereotipuri.

Trebuie să trăim conștient momentul actual și să apreciem lucrurile care se întâmplă în fiecare zi. Trebuie să învățăm să fim recunoscători pentru viața pe care o trăim și oportunitățile pe care ni le oferă. Ar trebui să abandonăm starea de “pasager perpetuu” , care depășește o stație după alta în căutarea fericirii imaginare.

Cititi sfatul lui Albert Einstein și trăiți astăzi!

Publicitate

Recent Posts

9 Health Side Effects Of Overconsuming Sugar

1. Muscle pain Our bodies warn us about any inflammation happening on the inside. Overconsuming sugar makes our immune cells… Read More

2 luni ago

De ce ne “doare”, de fapt, sufletul

Durerea sufletului, adesea numita si durere emotionala sau suferinta psihologica, este o experienta profunda si subiectiva care poate afecta in… Read More

8 luni ago

10 lectii de viata de la un batran de 90 de ani: “Traieste fara regrete”

Aceste invataminte de la un batran intelept de 90 de ani pot sa ne inspire sa apreciem viata si sa… Read More

11 luni ago

Povestea oualor rosii. O legenda ce-ti va tulbura sufletul

Se spune ca in vremea cand Iisus era rastignit pe cruce, si suferea pentru pacatele noastre, in Cetatea Ierusalim a… Read More

1 an ago
Publicitate

Cum trecem pe langa fericirea noastra: o pilda inteleapta

Un negustor si-a trimis fiul la cel mai mare intelept pentru a afla secretul fericirii. Timp de patruzeci de zile,… Read More

1 an ago

Merita citita pana la capat! O pilda veche despre cum sa ajungi in rai

Un barbat cu un caine a mers pe un drum lung, salbatic si obositor . A mers mult timp, era… Read More

1 an ago