Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Sfaturi pentru ingrijirea orhideelor, pe care toti iubitorii acestei flori ar fi bine sa le stie

Majoritatea cunoastem orhideea ca o floare foarte pretentioasa si care are nevoie de multa atentie. Cu toate aceastea, sunt unele gospodine care reusesc sa-si transforme pervazul geamurilor in adevarate gradini de orhidee… Cum reusesc oare?

E foarte simplu, aceste gospodine tin cont de toate sfaturile privind ingijirea orhideelor!

Cum ingrijim corect orhideele?

1. Cand trebuie sa replantam floarea?

Dupa ce ati cumparat aceasta floare nu trebuie replantata. Planta sanatoasa doar dupa 2 – 3 ani o vom replanta, cand pamantul nu mai e potrivit pentru floare.

Daca planta nu e sanatoasa, trebuie sa procedam in functie de gravitatea situatiei. Prima data trebuie sa verificam sa nu aibe radacinile putrezite.

2. Ce substrat necesita orhideea Phalaenopsis?

Orhideea Phalaenopsis este o planta epifita (creste pe scoarta copacului). In natura nu are nevoie de substrat, deoarece isi pot obtine toti nutrientii de care au nevoie din apa de ploaie.

Insa planta de camera are nevoie de pamant cu ingrasamant pentru a putea rezista in ghiveci si pentru a avea stabilitate si sa creasca pe verticala.

3. Ce fel de ghiveci alegem cand replantam orhideele?

Pentru ca planta sa se simta confortabil trebuie sa alegem un ghiveci potrivit. Orhideele au nevoie de ghiveci transparent care sa aibe gauri pentru irigare, si trebuie sa se potriveasca si ca dimensiune.

4. Cum replantam orhideea?

Pregatiti un lighean cu apa calduta, un ghiveci transparent, foarfece, pamant special pentru orhidee, un burete si solutie de dezinfectat. Prima data fierbeti apa. Apoi puneti orhideea cu tot cu ghiveci in ligheanul cu apa calduta.

Cu mare grija scoateti planta din ghiveci si umeziti- o in apa calduta. Trebuie sa curatati pamantul de pe radacinile plantei.

Dezinfectam foarfeca si taiem radacinile uscate si cele putrezite. Marginile taiate trebuie dezinfectate cu dezinfectant pentru flori.

Pe fundul ghiveciului punem un strat de pamant, apoi punem orhideea si cu buretele sprijinim planta. Dupa asta umplem ghiveciul cu pamant. Imediat dupa replantare, orhideea niciodata nu trebuie udata, abia dupa 7 – 10 zile o vom uda.

5. Ce trebuie sa facem pentru a ajuta orhideea sa infloreasca?

Unii iubitori de orhidee practica o anumita terapie: pun floarea pentru cateva zile intr-un loc intunecat, apoi o scot din nou la lumina. Acest truc functioneaza doar in cazul orhideelor sanatoase. Daca planta e slaba, nu are rost sa experimentam.

Folositi ingrasamant pentru inflorire, pasta cu hormoni stimulatori, pentru a ajuta planta sa infloreasca mai repede.

Doar puneti acesta pasta pe mugur si in doar doua saptamani veti vedea rezultatele. Acest ingrasamant ajuta si in timpul cresterii, astfel incat sa nu se raneasca planta mama.