Mesaje Inspirationale

Motivul fundamental al tuturor realizărilor sunt motivația și inspirația.

Oamenii fericiti urmeaza aceste patru obiceiuri

Neurologii din intreaga lume au descoperit ritualuri care permit oamenilor sa ramana fericiti. Studiile recente ale neurologului Alex Karop au descoperit o realitate uimitoare despre comportamentul nostru constient si subconstient si despre consecintele acestuia in viata noastra.

Fiecare persoana are propria rutina. Unele dintre obiceiurile si ritualurile noastre ne pot ajuta intr-adevar sa ne imbunatatim viata, in timp ce unii ne pot afecta negativ.

1. Trebuie sa invatam sa intelegem ce se intampla cu noi, cand ne simtim rau si de ce se intampla
Alex sustine ca cel mai mare dusman al nostru este creierul nostru.

Toate emotiile noastre sunt activate in mod specific in anumite zone ale creierului. Satisfactia este o emotie mai puternica decat rusinea, mandria si vina. Dar, cand activam calea mezolimbica, rusinea si vinovatia domina mandria si satisfactia noastra.

Aceasta parte a creierului este considerata „centrul recompensei”. Anxietatea este, de asemenea, strans legata de functiile acestei parti a creierului.

De aceea trebuie sa invatam sa controlam aceste emotii si sa relaxam aceasta parte a creierului nostru, precum si intregul corp si spirit. Cum se face acest lucru? Tine minte mereu lucrurile pentru care esti recunoscator.

In momente de anxietate, aceste ganduri te pot ajuta sa depasesti stresul sever si panica. Daca faci acest lucru mai des, atunci cand te simti tensionat si deprimat, iti vei imbunatati semnificativ sanatatea!

2. Trebuie sa identifici sentimentele care te-au deranjat

Potrivit neurologilor, daca identificam sentimentele, impactul lor va fi „mai bland”. Este clar ca nu ne putem controla complet emotiile. Cel putin, putem incerca sa facem acest lucru, dar este foarte dificil, mai ales in situatii neprevazute.

Cu toate acestea, practica de constientizare a gandurilor ne va ajuta sa reducem impactul negativ al acestor emotii. Participantii la studiu au fost invitati sa priveasca imagini cu fetele oamenilor, unde au exprimat emotii diferite.

Participantii au perceput emotia pur si simplu privind imaginea, care a sporit activitatea in amigdala. Cu toate acestea, dupa ce fiecare dintre participanti a identificat ce emotii au fost pe fetele oamenilor, activitatea din amigdala a scazut din nou.

De ce? Deoarece intelegerea emotiei exacte a redus capacitatea de captare a emotiei. Cu alte cuvinte, recunoasterea modului in care te simti ajuta la depasirea emotiilor gresite.

3. Trebuie sa fim mai activi in luarea deciziilor

Elibereaza-te de orice indoiala. In cele din urma, intotdeauna trebuie sa iei decizii. Mai devreme sau mai tarziu trebuie intotdeauna sa alegi o optiune.

Ingrijorarea cu privire la luarea unei decizii specifice este complet inutila. Trebuie sa intelegem ca de multe ori ne pasa de lucruri inutile.

Pentru a trai o viata mai sanatoasa, trebuie sa ne concentram asupra a ceea ce conteaza cu adevarat.

4. Trebuie sa invatam sa cream un contact fizic cu oamenii

Cand suntem respinsi emotional de cineva, asta lasa o rana pe sufletul nostru. Ca si durerea fizica, trebuie sa luam in serios durerea emotionala.

In timpul studiului, cand participantii au aruncat o minge virtuala unui partener, au inceput sa experimenteze respingerea atunci cand partenerul virtual nu le-a transmis mingea inapoi.

Examinarea creierului participantilor a aratat ca au simtit durerea acestui refuz, cum se poate simti durerea unui brat rupt.

Aceasta inseamna ca respingerea sociala ne face rau si ne schimba pentru totdeauna, in timp ce adoptarea ne motiveaza sa evoluam. Aceasta inseamna ca trebuie sa tinem legatura cu oamenii cat mai mult posibil si sa avem contact fizic cu ei!